zondag 1 november 2009

Mysore : Dasara

In het najaar wordt in Mysore het Dasara-festival georganiseerd. Het is een groot feest met tientallen evenementen. Wij bezochten de Dasara-expo. Dit is een combinatie van jaarbeurs en foor, maar dan op heel grote schaal. Er stonden drie reuzenraderen en tientallen andere kermisattracties.

Mysore : Paleis van de Maharadja

De toeristische trekpleister in Mysore is het paleis van de Maharadja. Het is in 1912 gebouwd door een Engelse architect. De stijl is een mengeling van Hindu, Moslim, Rajput en Gothische elementen.
Als buitenlands toerist betaal je 100 roepie voor een kaartje, maar je krijgt er een interessante audiogids bij. Het was een opeenvolging van prachtig versierde zalen. Ondanks de verschillende stijlen, zag het geheel er niet kitscherig uit. Jammer genoeg was fotograferen ten strengste verboden. Dan maar een kiekje van de buitenkant.
Op zondagavond is het paleis enkele uren feeëriek verlicht, kijk maar naar de banner van deze blog.

Mysore : vrolijke vrienden

In India is het onbehoorlijk dat mannen en vrouwen elkaar aanraken in bijzijn van anderen. Dit geldt niet voor mannen en vooral jongens.

Mysore : Tonga

In India zijn er nogal wat mogelijkheden om je te laten rondrijden. Er zijn fietsriksja's, autoriksja's en taxi's. In Mysore kan je ook een Tonga nemen. Dit zijn mooi beschilderde kleine koetsjes getrokken door een paardje.

Mysore : Gandhi

Mahatma Gandhi wordt nog steeds beschouwd als de vader van India.In iedere stad vind je een buste of monument van deze 'grote' man.

Mysore : Hop

In het park van het paleis van Mysore zagen we deze mooie vogel. Het bleek een Hop te zijn.Jammer genoeg zette hij zijn kuifje niet op.

rudy lucia India 2009 Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai
rudy lucia India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
Rudy Demuynck India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
Lucia Decuyper India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
Rudy India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
Lucia India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
reizen reisverslagen reisverslag India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
foto's fotos photos India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009