vrijdag 6 november 2009

Kochi : Santa Cruz

Overal in Fort Kochi zie je kerken. Ongeveer 35% van de bevolking is Christen, een gevolg van de bekeringsdrang van de Portugezen en Hollanders.
De Santa Cruz basiliek was één van de oudste kerken van het land. Ze bleef gespaard tijdens de Hollandse overheersing, maar de Engelsen vernietigden de kerk. In 1887 werd op dezelfde plaats de nieuwe Santa Cruz gebouwd in gotische stijl.

Kochi : de Chinese vissersnetten

Kochi voorheen Cochin genoemd, heeft een rijke geschiedenis. De Chinezen introduceerden er de Chinese vissersnetten rond 1500, maar bleven er niet.
De Europeanen kwamen en bleven wel. Het was hen vooral om peper te doen, het zwarte goud. De Portugezen waren de eersten. De ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, overleed in 1524 in Cochin.
Ruim honderd jaar later verdreven de Hollanders de Portugezen. In 1814 kwam Cochin in de handen van de Engelsen, na het verdwijnen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie.
Met de onafhankelijkheid van India kwam een einde aan de vreemde overheersing, maar Fort Kochi ademt nog de sfeer van vroeger uit. De haven is nog steeds de draaischijf van de peperhandel in India.

Kochi : cricket : de nationale sport

Overal zie je kinderen die cricket spelen. Dit typsch Britse spel is uitgegroeid tot de populairste sport in India.

Cricket is voor India wat voetbal is voor West-Europa. Vooral de internationale tornooien tegen Australië en Pakistan zijn voorpaginanieuws.
De beste spelers zijn hier echte vedetten.

Kochi : Chiramel homestay

Met de hulp van een vriendelijk student konden we met de bus naar Fort Kochi, waar we een kamer gereserveerd hadden. Chiramel  homestay is eigenlijk een soort bed & breakfast. Deze woning werd gebouwd toen de Hollanders het hier voor het zeggen hadden. Later verbouwde een Engelsman het tot mansion. De woning is prachtig gerenoveerd en ademt nog de sfeer van vroeger uit.

rudy lucia India 2009 Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai
rudy lucia India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
Rudy Demuynck India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
Lucia Decuyper India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
Rudy India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
Lucia India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
reizen reisverslagen reisverslag India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009
foto's fotos photos India Kerala Karnataka Bangalore Mysore Cochin Madurai 2009